Időkorlát Lejárt!

A vásárlási időkorlát lejárt a következő vásárlásánál:

Hamarosan lejár az időkorlát

jegyek vásárlási időkorlátja 01:00 percen belül lejár.
Ezután a foglat helyeket más megvásárolhatja Ön elől.

BROADWAY.HU

Ez az esemény már megrendezésre került, így jegyet már nem tudsz vásárolni rá. Ha részt vettél az eseményen, írj róla értékelést, vagy olvasd el, mások mit mondanak róla!

„Mikor megyek Galícia felé” / BTF 2018


Zeneakadémia

2018. április 10. 19:30

Budapesti Tavaszi Fesztivál „Mikor megyek Galícia felé” Emlékkoncert az I. világháború lezárásának 100. évfordulójára

„Mikor megyek Galícia felé” – kantáta
1. Gyöngyösi Levente: Katonasirató
2. Selmeczi György: Te Deum 1914
3. Csemiczky Miklós: De profundis
4. Vajda János: Memento 1914
5. Orbán György: Versus Psalmi

Kun Ágnes Anna (mezzoszoprán), Kiss Emma (próza) Honvéd Férfikar (karigazgató: Strausz Kálmán) MÁV Szimfonikus Zenekar Vezényel: Strausz Kálmán

A Honvéd Együttes a Nagy Háború kirobbanásának 100. évfordulójára egy öttételes férfikari kantáta megírására kérte fel az „Ötöket”, azaz Csemiczky Miklóst, Gyöngyösi Leventét, Orbán Györgyöt, Selmeczi Györgyöt és Vajda Jánost. A kantáta szimfonikus zenekarra, énekhangra és férfikarra íródott, az egyes tételekhez a zeneszerzők magyar vonatkozású, az első világháborút idéző szövegeket használtak fel.„Megragadóan szuggesztív, önmagán túlmutató érvényű, komplex műsor – írta Csengery Kristóf a kantáta első három tételének bemutatója után. „Figyelmeztető felkiáltás a háború, minden idők háborúi ellen, közös »művészeti szertartás« az emberségért, a békéért.”„A MÁV Szimfonikusok szuggesztíven, gazdag hangzással játszottak, a Honvéd Férfikar pedig azzal az érces zengéssel szólalt meg, amelyet oly sokan szeretünk, és amely az együttesnek a magyar zeneéletben már hosszú idő óta vonzó védjegye.”